cap­tain din­ner

Ingrediënten

  • 250 g spekreepjes +
  • 350 g bloemkoolroosjes (zak) +
  • 150 g uien (in ringen) +
  • 1 blik jonge kapucijners (800 g) +
  • 150 g zilveruitjes +
  • 4 el piccalilly

Bereiden

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

2. Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken. Voeg de ui toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.

3. Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met 1 kopje water, draai het vuur laag en verwarm in 5 min. Giet af.

4. Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners. Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.

{20 november 2013}