Oosterse gehaktballetjes met pastinaak
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 200 g gele rijst +
- 400 g pastinaak (groente) +
- 2 el zonnebloemolie +
- 1 portie gehaktballetjes +
- 175 ml satésaus met cayennepeper (potje) +
- 1 el rozijnen
Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de pastinaak met een dunschiller (zoals u een winterpeen schilt) en snijd in blokjes van 1 cm.
2. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de pastinaak 5 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en verwarm de gehaktballetjes 5 min.
3. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ondertussen de rijst en rozijnen toe aan de pastinaak en roerbak 2 min. Serveer met de balletjes en satésaus.
{20 november 2013}