Mediterrane garnalenfrittata
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 1 courgette in blokjes van 1cm
- 2 tomaten in stukjes
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 8 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 3 el tijmblaadjes
- 125 g cocktailgarnalen
- 150 g Griekse yoghurt
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan, bak hierin de courgetteblokjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat en 2 tenen gesneden knoflook toe, bak het geheel nog eens 2 min.
- Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche los, met de tijm, zout en peper. Schep het gebakken groentemengsel door het eimengsel.
- Neem een ovenschaal met anti-aanbak laag bedek de bodem met de garnalen en schenk het mengsel erover. Bak in de oven 25 a 30 minuten.
- Meng ondertussen de yoghurt en de laatste teen gesneden knoflook, serveer bij de frittata.