Gnocchi met groene asperges
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 1 bos groene asperges (500 g) +
- 50 g boter +
- 2 rode uien, in dunne ringen +
- 1 pak gnocchi di patate (pasta, 500 g) +
- 1 zak rucola (sla, 75 g) +
- 145 g zachte geitenkaas 58+ (Bettine Blanc), verkruimeld
- eventueel 4 eieren
Bereiden
- Snijd de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Verhit 30 g boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Voeg ondertussen 20 g boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gnocchi door het asperge-rucolamengsel.
- Verdeel over 4 diepe borden en verkruimel de kaas erover.
Lekker met een gepocheerd ei.
{10 januari 2014}