- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) +
- 2 uien, gesnipperd +
- 1 schaal kipdrumsticks (575 g) +
- 1 zak minikrieltjes (700 g) +
- 1 bakje champignons (250 g), in kwarten +
- 2 preien, gewassen en in ringen +
- 1 el gedroogde tijm +
- 250 ml rode wijn +
- 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g) +
- 1 kippenbouillontablet
Bereiden
- Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laagvuur in 8 min. uit.
- Voeg de ui, kip, krieltjes en champignons toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
- Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en het bouillontablet toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
{10 januari 2014}