Aspergequiche
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
(of kant en klaar diepvries hartige taartdeeg)
- 1 bos witte asperges (500 g), schoongemaakt +
- 1 bos groene asperges (500 g) +
- 1 beker crème fraîche (200 ml) +
- 150 g gruyère (kaas), geraspt +
- 1 citroen, schoongeboend
Bereiden
- Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei en 1 el koud water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.
- Kneed het deeg kort met uw handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Roer 2/3 van de gruyère erdoor. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.
- Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 32 cm. Bekleed hiermee de quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verdeel achtereenvolgens de asperges, het ei-mengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.