- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 250 g gerookte spekreepjes
- 5 preien (voordeelzak, gewassen en in ringen) +
- 1/2 bakje tijm (a 15 g, alleen de blaadjes) +
- 100 g boter +
- 100 g bloem +
- 1 liter halfvolle melk +
- 1 mespunt nootmuskaat +
- 250 g lasagnebladen fiorenza naturel +
- 450 g extra fijne tuinerwten (diepvries) +
- 125 g mozzarella
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 min. uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de prei en tijm 10 min. in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig.
- Verhit ondertussen de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden (roux). Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 4 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe.
- Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor. Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, 1/3 van de spekjes, 1/3 van de bevroren tuinerwten en van de saus. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de saus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg erop. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven. Lekker met groene sla.
{10 januari 2014}