Prei­la­sag­ne

Ingrediënten

  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 5 preien (voordeelzak, gewassen en in ringen) +
  • 1/2 bakje tijm (a 15 g, alleen de blaadjes) +
  • 100 g boter +
  • 100 g bloem +
  • 1 liter halfvolle melk +
  • 1 mespunt nootmuskaat +
  • 250 g lasagnebladen fiorenza naturel +
  • 450 g extra fijne tuinerwten (diepvries) +
  • 125 g mozzarella

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 min. uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de prei en tijm 10 min. in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig.
  2. Verhit ondertussen de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden (roux). Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 4 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe.
  3. Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor. Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, 1/3 van de spekjes, 1/3 van de bevroren tuinerwten en van de saus. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de saus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg erop. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven. Lekker met groene sla.
{10 januari 2014}