- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 2 el honing
- 4 el Zaanse mosterd (grofgemalen) +
- 2 el walnotenolie +
- 8 speklapjes a la minute naturel +
- 2 takjes rozemarijn +
- 500 g witlof +
- 2 sinaasappels
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en 1 el olie en bestrijk hiermee de speklappen. Leg de rozemarijn in de ovenschaal, verdeel de speklappen erover en bak 40 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd in de breedte in reepjes.
- Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels en schil de vruchten. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit. Meng de partjes met de rest van de olie en het witlof.
- Neem de speklappen uit de ovenschaal en verwijder de rozemarijn. Schep het witlofmengsel door het achtergebleven bakvet en serveer met de speklappen.
{10 januari 2014}