- Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 500 g gehakt half-om-half
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blikje maiskorrels (198 g), uitgelekt
- 1 courgette, in reepjes
- 1 bakje champignons (250 g), in plakjes
- 2 el ketchup
- 3 el ketjap manis
- 2 zakjes aardappelpuree (pak a 8 zakjes)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de mais, courgette en champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met de ketchup, ketjap en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal of de schaaltjes.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.
- Bak de schotel in het midden van de oven 20 min.
{11 januari 2011}