- Soep
-
Ingrediënten
- 400 g pastinaak +
- 4 el olijfolie +
- 2 sjalotten (gesnipperd) +
- 2 tenen knoflook +
- 1.5 liter groentebouillon (vers of van tablet) +
- 4 eieren +
- 250 g kastanjechampignons +
- 1 tl gedroogde dille +
- 125 g crème fraîche
Bereiden
- Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de sjalot en 1 hele teen knoflook 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.
- Kook ondertussen de eieren in 6 1/2 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur. Pers de rest van de knoflook erboven en bak 1 min. mee.
- Roer ondertussen de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 4 kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op.
- Lekker met meergranen boulogne stokbrood.
{10 januari 2014}