- Hoofdgerechten, Salade
-
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood, pain rustique +
- 50 ml extra vierge olijfolie +
- 1 teen knoflook +
- 1/2 bakje dragon (feestfavoriet, tijdelijk in assortiment, a 15 g) +
- 1/2 bakje platte peterselie (a 20 g) +
- 500 g groene asperges +
- 200 g paddestoelenmelange +
- 150 g paddenstoelen seizoensmelange +
- 1 el milde olijfolie +
- 8 kwarteleitjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in blokjes van 1 x 1 cm en verdeel over de ovenschaal. Doe de extra vierge olijfolie, knoflook, dragon en peterselie in het bakje van de staafmixer en maal tot kruidenolie. Besprenkel de broodblokjes met 1 el kruidenolie en bak ze in ca. 15 min. in de oven knapperig. Schep de croutons halverwege om.
- Verwijder ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. en giet af.
- Snijd de grote paddenstoelen in stukken, laat de rest heel. Verhit de rest van de kruidenolie in een wok en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen de milde olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin voorzichtig de kwarteleitjes, zodat de dooiers heel blijven.
- Leg de asperges op een platte schaal. Schep de paddenstoelen erop en leg de eitjes er voorzichtig op. Bestrooi met de croutons.
{10 januari 2014}