Broccolisoep met kip
- Hoofdgerechten, Soep
-
Ingrediënten
- – kipfilet (250 gram)
- – tomaten (2 )
- – kippenbouillon (uit pot of van tablet) (1.4 liter)
- – broccoli (500 gram)
- – kruimige aardappelen (300 gram)
- – ui (1 )
- – boter (25 gram)
Bereiden
- Snipper de ui.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Snijd broccoli in roosjes, de stronk in blokjes.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en de aardappelblokjes in 2-3 minuten zachtjes glazig.
- Voeg alle broccoli toe en schenk de bouillon(uit pot of van bouillontablet) erbij.
- Breng alles al roerende aan de kook en kook de soep in 8-10 minuten zachtjes gaar.
- Kruid in de tussentijd de blokjes kip met wat zout en peper en bak ze in een koekenpan met de rest van de boter op matig hoog vuur in 6-8 minuten bruin en gaar.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Pureer de broccoli met bouillon in de pan met de staafmixer tot een gladde knalgroene soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de groene soep in diepe borden en maak in het midden een bergje van kipblokjes en tomaatreepjes.