Pasta bloemkool-gerookte kip
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
- 300 g pappardelle (pasta)
- 3 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 500 g bloemkool, in roosjes
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 200 ml crème fraîche
- 250 g gerookte kipreepjes
- 1/2 bakje bieslook (a 25 g, fijngesneden)
- 180 g taleggio kaas, in stukjes (Briq caracter is goede vervanger)
Bereiden
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Doe de bloemkool in de keukenmachine en maal grof. Voeg samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur.
2. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
3. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de kaas. Serveer met de pasta.