Maaltijdsalade met makreel
- Hoofdgerechten, Salade
-
Ingrediënten
- 750 g krieltjes
- 4 eieren
- 250 g gerookte makreelfilet
- 3 el dijonnaise (mosterdmayonaise)
- 1 bosuitje
- 200 g botersla (zakje)
- 150 g Hollandse rauwkost (zakje)
- 1 bakje tuinkers
Bereiden
1. Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
2. Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met 1 el water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
3. Verdeel de botersla over 4 borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
{12 maart 2014}