bimiIngrediënten

Bereiden

1. Breng een pan water aan de kook en kook de tuin­bonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de bimi 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.

2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en 2 el olie. Pers de knoflook erboven en roer door.

3. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

4. Dubbeldop ondertussen de tuinbonen en meng met de bimi, koriander en 2/3 van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.

{12 maart 2014}