Knolselderijsoep met zalm en Heks’nkaas
- Soep
-
-
50 g Heks’nkaas
-
60 g gerookte zalmsnippers
-
10 g selderij
-
300 ml melk
-
500 ml kippenbouillon
-
3 el olijfolie
-
100 g kruimige aardappelen
-
1 ui
- 300 g knolselderij
- Bereiden
- Verwarm de oven voor tot 220˚C. Schep op de bakplaat de knolselderij met de ui en helft van de olijfolie om.
- Rooster de groenten 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit in een soeppan de rest van de olie. Bak de aardappelblokjes 2 min. Voeg de knolselderij en ui toe.
- Schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en kook de soep zachtjes 20 min.
- Haal de pan van het vuur. Schenk de melk in de pan en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de selderij – houd een beetje achter voor de garnering – en peper naar smaak toe.
-
Verdeel de hete soep over vier soepkommen. Schep de zalmreepjes en een lepeltje Heks’nkaas in het midden van de soep en bestrooi met de bewaarde selderij.
-