recept-knolselderijsoep-met-zalm-en-heks'N-kaasIngrediënten

  • 50 g Heks’nkaas
  • 60 g gerookte zalmsnippers
  • 10 g selderij
  • 300 ml melk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 100 g kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 300 g knolselderij
  1. Bereiden
  2. Verwarm de oven voor tot 220˚C. Schep op de bakplaat de knolselderij met de ui en helft van de olijfolie om.
  3. Rooster de groenten 10 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit in een soeppan de rest van de olie. Bak de aardappelblokjes 2 min. Voeg de knolselderij en ui toe.
  5. Schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en kook de soep zachtjes 20 min.
  6. Haal de pan van het vuur. Schenk de melk in de pan en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de selderij – houd een beetje achter voor de garnering – en peper naar smaak toe.
  7. Verdeel de hete soep over vier soepkommen. Schep de zalmreepjes en een lepeltje Heks’nkaas in het midden van de soep en bestrooi met de bewaarde selderij.

 

 

{12 maart 2014}