Stufato di carne
- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
-
2 el basilicum
-
1 el balsamicoazijn
-
200 g sugar snaps
-
500 ml kippenbouillon
-
100 ml droge witte wijn
-
4 teentjes knoflook
-
1 blikje tomatenpuree
-
1 takje rozemarijn
-
1 takje tijm
-
1 laurierblad
-
150 g bospeen
-
150 g bleekselderij
-
300 g ui
-
600 g hamlappen
- 3 el olijfolie
Bereiden
- Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
-
Fruit de ui, bleekselderij en bospeen 1 min. in het bakvet. Schep de laurier, tijm en rozemarijn erdoor. Voeg de tomatenpuree toe en bak eveneens 1 min.
-
Voeg de knoflook en wijn toe en verwarm nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
-
Draai het vuur laag en stoof de schenkels afgedekt in 1.5 uur gaar. Kook intussen de sugar snaps in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel ze onder stromend water koud en zet ze apart.
-
Voeg vlak voor het serveren de balsamicoazijn, de sugar snaps, de basilicum en zout en peper naar smaak aan de schenkels toe.
-
Serveer het vlees met verse pasta als tagliatelle of pappardelle.
-