recept-stufato-di-carne

Ingrediënten

 

  • 2 el basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 200 g sugar snaps
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 150 g bospeen
  • 150 g bleekselderij
  • 300 g ui
  • 600 g hamlappen
  • 3 el olijfolie

Bereiden

  1. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
  2. Fruit de ui, bleekselderij en bospeen 1 min. in het bakvet. Schep de laurier, tijm en rozemarijn erdoor. Voeg de tomatenpuree toe en bak eveneens 1 min.
  3. Voeg de knoflook en wijn toe en verwarm nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof de  schenkels afgedekt in 1.5 uur gaar. Kook intussen de sugar snaps in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel ze onder stromend water koud en zet ze apart.
  5. Voeg vlak voor het serveren de balsamicoazijn, de sugar snaps, de basilicum en zout en peper naar smaak aan de schenkels toe.
  6. Serveer het vlees met verse pasta als tagliatelle of pappardelle.
{12 maart 2014}