Ta­gli­a­tel­le met wor­tel, ci­troen en gei­ten­kaas

Ingrediënten

Bereiden

1. Schaaf met een dunschiller in de lengte zo veel mogelijk dunne plakjes van de peen. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit.

2. Verhit de olie in een hapjespan en voeg het citroenrasp toe. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. staan.

3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de winterpeen de laatste 2 min. mee. Giet af en doe terug in de pan.

4. Zet de pan met olie weer op het vuur. Schep voorzichtig wat kookvocht van de pasta in de pan met citroenolie. Roer de citroenolie, wat citroensap, peper en eventueel zout door de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de koriander en geitenkaas. Lekker met een rucolasalade.

{13 maart 2014}