Lentestamppotje met erwtjes en ham
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 600 g stamppotaardappelen
- 450 g doperwten zeer fijn
- 100 g rauwe ham
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 150 g tuinkruidensoepgroente
- 200 g witte kaas (feta)
Bereiden
1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 11 min. de doperwtjes toe en kook 5 min. mee.
2. Snijd ondertussen de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Voeg de knoflook en soepgroente toe en bak 5 min. mee. Verkruimel ondertussen de witte kaas.
3. Giet de aardappelen en erwtjes af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, erwtjes en de helft van het kookvocht tot puree.
4. Schep de soepgroente met de ham en de helft van de kaas door de stamppot en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.