Gebakken bloekkool met gorgonzola
- Groente
-
Ingrediƫnten
- 2 kleine bloemkolen
- 3 el boter
- 2 el olie
- 1 bosje platte peterselie
- zout en peper
- 200 g gorgonzola
- 50 g broodkruim
Bereiden
- Maak de bloemkool schoon en verwijder de bladeren. Snijd de bloemkool in dikke plakken ca. 1 cm. Verhit de boter en olie en bak de plakken er 3-4 minuten per zijde in. Was de peterselie en schud hem goed droog, pluk de blaadjes van de takjes.
- Neem de plakken bloemkool uit de pan en breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken in een schaal. Hak de peterselie fijn en verdeel de helft over de bloemkool.
- Verbrokkel de gorgonzola over de bloemkool en strooi het broodkruim er overheen. Verdeel de overige peterselie eroverheen.