Aubergineparmigiana
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediƫnten
- 2 aubergines
- 2 eieren
- 50 g Parmezaanse kaas
- 250 g mozzarella
- zout en peper
- 4 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 1/2 bosje basilicum
- 2 el bloem
- 500 ml zonnebloemolie
Bereiden
- Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm. Kook de eieren hard. Snijd de mozzarella in plakken
- Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ze met ruim zout. Laat ze 1 uur rusten zodat ze hun vocht verliezen.
- Pel de eieren en snijd in plakjes.
- Snijd te tomaten kruislings in en blancheer ze krot in kokend water. Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomaat, takje basilicum en wat zout toe. Laat ca. 20 minuten stoven op laag vuur.
- Dep de aubergine droog en bestuif met bloem. Verhit de zonnebloemolie en frituur de plakken totdat ze goudbruin zijn.
- Verwarm de oven voor op 200C.
- vet een ovenschaal in en stapel afwisselend aubergine, Parmezaan, mozzarella, ei, basilicum en tomaat op elkaar. Eindig met mozzarella en Parmezaan.
- Bak het geheel 30 minuten in de oven.