Avocadoquinoasalade met zalm
- Hoofdgerechten, Salade
-
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 300 g zalmfilet
- 200 g sugarsnaps
- 1 komkommer
- ½ krop ijsbergsla
- 1 avocado
- 15 g dille
- 125 ml crème fraîche
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.
- Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps en ijsbergsla in een ruime schaal.Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade.
- Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade. Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.