Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met groe­ne as­per­ges

 

Ingrediënten

Bereiden

  1. Breng in een ruime pan 3 liter water aan de kook. Voeg als het water kookt royaal zout en de spaghetti toe. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de punten ruim af (5 cm) en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukken en -punten de laatste 2 min. mee met de spaghetti.
  2. Snijd de pancetta in reepjes en bak in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Zet het vuur uit. Doe de eieren in een kom en klop met de crème fraîche en 100 g kaas tot saus. Breng op smaak met peper. Giet het spaghetti-aspergemengsel af en vang een kopje kookvocht op.
  3. Doe het pastamengsel terug in de pan en voeg de pancetta toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft ‘hangen’. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïger geheel. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de rest van de kaas.
{24 juli 2014}