Knolselderijmaaltijdsoep met worstjes en paddenstoelen
- Soep
-
Ingrediƫnten
- – prei (1 )
- – geraspte 30+ kaas (50 gram)
- – champignons (250 gram)
- – chipolata worstjes (1 pakje)
- – kippenbouillon (van bouillontabletten) (1 liter)
- – ui (1 )
- – olijfolie (4 eetlepels)
- – knolselderij (ca 500 gr)
Bereiden
1 Snijd de prei in dunne ringen en de chipolataworst in stukjes van 3 cm.
2 Snijd de knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd de plakken in blokjes.
3 Verwarm de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knolselderij 2-3 minuten.
4 Schenk de bouillon erbij en kook de knolselderij in 15 minuten zachtjes gaar.
5 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes chipolataworst of desgewenst merguezworst en de champignons al omscheppend in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
6 Pureer de knolselderij met de bouillon met de staafmixer tot een gladde gebonden soep.
7 Roer de preiringen met het worst-champignonmengsel erdoor en warm de soep nog 2-3 minuten zachtjes door.
8 Voeg naar smaak zout en peper toe.
9 Serveer de soep in diepe borden en strooi de kaas erover.
{24 juli 2014}