Winterse knolselderijmaaltijdsoep met worstjes en paddenstoelen

Ingrediƫnten

  • – prei (1 )
  • – geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • – champignons (250 gram)
  • – chipolata worstjes (1 pakje)
  • – kippenbouillon (van bouillontabletten) (1 liter)
  • – ui (1 )
  • – olijfolie (4 eetlepels)
  • – knolselderij (ca 500 gr) 

Bereiden

1 Snijd de prei in dunne ringen en de chipolataworst in stukjes van 3 cm.

2 Snijd de knolselderij in plakken, snijd de schil eraf en snijd de plakken in blokjes.

3 Verwarm de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knolselderij 2-3 minuten.

4 Schenk de bouillon erbij en kook de knolselderij in 15 minuten zachtjes gaar.

5 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes chipolataworst of desgewenst merguezworst en de champignons al omscheppend in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.

6 Pureer de knolselderij met de bouillon met de staafmixer tot een gladde gebonden soep.

7 Roer de preiringen met het worst-champignonmengsel erdoor en warm de soep nog 2-3 minuten zachtjes door.

8 Voeg naar smaak zout en peper toe.

9 Serveer de soep in diepe borden en strooi de kaas erover.

{24 juli 2014}