Penne met broccoli en ansjovis

Ingrediƫnten

  • 350 g penne
  • 350 g broccoli
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovis
  • mespuntje gedroogde chilivlokken
  • 100 ml kookroom
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiden

  1. Kook de penne met de broccoli in kleine roosjes beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook, in dunne plakjes, tot deze gaan kleuren. Hak of prak met 1 eetlepel water de helft van 1 blikje ansjovisfilets fijn.
  2. Voeg samen met een mespuntje gedroogde chilivlokken of cayennepeper en de kookroom toe aan de knoflook. Giet de pasta en broccoli af en meng ze door de saus.
  3. Voeg eventueel als de saus te dik is enkele eetlepels kookvocht toe. Bestrooi de pasta met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino en de rest van de ansjovisfilets.
{24 juli 2014}