- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediƫnten
- 350 g penne
- 350 g broccoli
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje ansjovis
- mespuntje gedroogde chilivlokken
- 100 ml kookroom
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiden
- Kook de penne met de broccoli in kleine roosjes beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook, in dunne plakjes, tot deze gaan kleuren. Hak of prak met 1 eetlepel water de helft van 1 blikje ansjovisfilets fijn.
- Voeg samen met een mespuntje gedroogde chilivlokken of cayennepeper en de kookroom toe aan de knoflook. Giet de pasta en broccoli af en meng ze door de saus.
- Voeg eventueel als de saus te dik is enkele eetlepels kookvocht toe. Bestrooi de pasta met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino en de rest van de ansjovisfilets.
{24 juli 2014}