Linzenstoofpot met lentegroenten en lamssaucijsjes
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- linzen blik a 425 gr (2 blikken)
- groentebouilllon (150 ml)
- ras-el-hanout (2 theelepels)
- bosuitjes (3 ) – bospenen (6 )
- venkelknol, grote (1 )
- olijfolie (3 eetlepels)
- lamssaucijsjes (4 )
Bereiden
- Prik de lamssaucijsjes in met een vork en bak ze in een braadpan met olijfolie in circa vijf minuten rondom bruin. Leg de worstjes op een bord.
- Schep de in repen gesneden venkel, de geschilde en in stukken van drie centimeter gesneden bospeen, de bosui en ras-el- hanout of twee theelepels paprikapoeder en een theelepel kaneel door het bakvet en bak de groenten twee a drie minuten.
- Schenk de bouillon erbij en smoor de groente, afgedekt, in vijf minuten beetgaar.
- Schep de uitgelekte linzen erdoor en leg de worstjes erop.
- Warm de stoofpot nog even goed door.