Linzenstoofpot met lentegroenten en lamssaucijsjes

 

Ingrediënten

  • linzen blik a 425 gr (2 blikken)
  • groentebouilllon (150 ml) 
  • ras-el-hanout (2 theelepels)
  • bosuitjes (3 ) – bospenen (6 ) 
  • venkelknol, grote (1 ) 
  • olijfolie (3 eetlepels) 
  • lamssaucijsjes (4 )

Bereiden

  1. Prik de lamssaucijsjes in met een vork en bak ze in een braadpan met olijfolie in circa vijf minuten rondom bruin. Leg de worstjes op een bord.
  2. Schep de in repen gesneden venkel, de geschilde en in stukken van drie centimeter gesneden bospeen, de bosui en ras-el- hanout of twee theelepels paprikapoeder en een theelepel kaneel door het bakvet en bak de groenten twee a drie minuten.
  3. Schenk de bouillon erbij en smoor de groente, afgedekt, in vijf minuten beetgaar.
  4. Schep de uitgelekte linzen erdoor en leg de worstjes erop.
  5. Warm de stoofpot nog even goed door.
{24 juli 2014}