- Hoofdgerechten, Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
Bereiden
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
- Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
- Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, garnalen en tuinerwten erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.
{11 maart 2015}