- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
Bereiden
- Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gnocchi toe en bak in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
- Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi over de gnocchi.
{11 maart 2015}